مواد لازم:
برنج
یک پیمانه(200)گرم، سبزی آش (گزنه، تره ، جعفری، گشنیز و نعناع) یک کیلو،
لپه 2 تا 3 قاشق سوپخوری ( پیمانه)، پیاز سرخ کرده 3 تا 4 قاشق سوپ خوری،
گوشت چرخ کرده گوسفندی 300 گرم، انار 2 کیلو (یا رب انار یک لیوان)، گلپر
یک تا دو قاشق سوپ خوری، روغن کنجد 2 تا 3 قاشق سوپ خوری، نمک و فلفل به
مقدار کافی
طرز تهیه:
لپه
و پیاز سرخ کرده (با روغن کنجد)و 4 تا 5 لیوان آب (آب چشمه) را در قابلمه
مسی می ریزیم و روی آتش ملایم می گذاریم. کمی نمک (نمک دریا) و فلفل
میریزیم تا لپه کمی بپزد. بعد برنج را به دقت می شوییم و داخل لپه می
ریزیم، می گذاریم برنج کاملاً بپزد و گوشت چرخ کرده را با یکی دوعدد پیاز
رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط می کنیم و کوفته های کوچک درست می
نماییم. بعد کوفتهها را داخل آش می ریزیم. سبزی را نیز تمیز می نماییم می
شوییم و خرد می کنیم به مایه آش اضافه می کنیم و می گذاریم آهسته بجوشد.
باید برنج آش کاملاً بپزد و لعاب بیاندازد تا جا بیافتد. آب انار را می
گیریم و داخل آش می ریزیم. در آخر کار گلپر را به آش اضافه می کنیم و آش
را در ظرف می ریزیم و کمی نعناع داغ روی آن می ریزیم.
آش آب غوره:
این
آش مانند آش انار تهیه می شود و چاشنی آن آب غوره است. می توان به جای
کوفته ریزه یک جوجه خروس یا ماهیچه را بپزیم و استخوان های آن را بگیریم و
گوشت آن را کوبیده یا ریش ریش کرده و به آش اضافه کنیم.