سودا: یعنی سیاهی که از سردی و خشکی پدید میآمد. تمام مواد خون ساز مثل عدس، جگر و انار سودا سازهستند. متذکر می شویم که مراد از خون ساز ،به معنای تولید دم از اخلاط اربعه نیست، چراکه مصرف بیش از حد این گونه مواد، باعث غلظت خون خواهد شد. خون از آب، پلاکت و گلبول (قرمز و سفید) تشکیل شده و مواد خون سازی مثل انار، باعث تولید گلبول قرمز خون میشوند نه پلاکت.باید گفت هر چه میزان گلبول قرمز از حدّ نرمال فراتر رود، غلظت خون بیشتر شده و به همان میزان از گلبولهای سفید خون که نقش سرباز و تنظیم کننده سیستم دفاعی بدن هستند ،کم خواهد شد.